starta eget

Starta företag – nätet är fullt av tips!

Att starta företag kan vara en komplicerad och långsam process- men det behöver inte alltid vara fallet. När du väl kommit på en affärsidé som du brinner för och är redo att sätta igång är det svårt att ha tålamod för all långsam byråkrati och pappersarbete som krävs. F-skatt ska sökas, bankkontakter knytas och revisorer ska anlitas, offertar designas- listan är oändlig och det kan vara skönt att få hjälp på traven så att du inte tappar sikte på det som faktiskt är ditt mål- att sätta igång och jobba. Som tur är finns det många olika företag och tjänster på nätet som kan hjälpa till.

 

www.foretagande.se kan du hitta guides, tips och råd när du ska starta eget, samt tips när du väl satt igång- som till exempel fakturamallar och kreditavtalsmallar att ladda ned kostnadsfritt. Du kommer spara enormt mycket tid genom att kunna utgå från deras mallar och behöver inte oroa dig för att göra någon detalj fel.

 

Dagens Industri är en perfekt källa för att få relevant information om affärs- och börsmarknaden, samt nyheter om vad som sker i företagsvärlden i dagsläget. Det är viktigt för en nystartad företagare att hålla sig uppdaterad om vad som sker i nyheterna. Ett bra exempel på detta är denna artikel där de analyserar Brexits relevans för svenska kronan: http://www.di.se/artiklar/2016/7/5/sa-paverkas-valutorna-av-brexit/.

 

Det kan kännas överväldigande i början de första veckorna när du precis startat ditt företag, men oroa dig inte! Det finns hemsidor med tips för företagaren i alla lägen, inte minst den stressade! Entrepreneur.com är en sida med många bra artiklar om företagande, exempelvis https://www.entrepreneur.com/article/277893 som ger dig konkreta tips på hur du håller produktiviteten uppe.

 

Man slutar aldrig lära sig, speciellt inte när man är sin egen chef- det skadar inte att lära sig från experter innan man gör något misstag, så se till att läsa på så mycket som möjligt om du är osäker på något plan. Lycka till!